Är innovationssystemet redo för nya krav på livsmedelskedjan?

Hur kan beredskap inte bara minska risker utan också driva innovation och hållbar tillväxt i livsmedelssektorn?

Torsdag 9 oktober

09.00–12.00 (På plats)

  • Lokal: C2
  • Arrangeras av: NILLA-projektet

Bokningen är stängd.

Välkommen till en paneldiskussion kring vilka krav som ställs på livsmedelskedjan från jord till bord. Vad ställer detta för förväntningar på innovationssystemet och är det optimerat för att hantera utmaningarna? Hur ser balansen ut idag mellan säkerhet, självförsörjning och global handel? Vi kopplar bl.a. detta till behoven som beskrivs i Sveriges Livsmedelsstrategi 2.0.

Program:

  • Välkommen och introduktion.
  • Hållbar beredskap – en överblick.
  • Behovsperspektiv: Från individ till samhälle.
  • Nuläge och nationella utmaningar.
  • Hur kan vi optimera ett värdeskapande innovationssystem? Projektet NILLA som modell.
  • Samverkan i praktiken – fler exempel från dagens innovationsstödssystem.
  • Paneldebatt: ”Från kris till kraft” – Nya behov, nya lösningar och möjligheter, vad krävs?

Medverkar i programmet

Marie Gidlund

VD, Sweden Food Arena

Per Frankelius

Docent vid Linköpings universitet och Innovationsledare i Agtech Sweden

Sara Johansson

Ekonomie doktor, forskare, Jönköping University

Joakim Netz

Assistant Professor at Jönköping University, School of Engineering

Hannes van Lunteren

Head of Krinova Food, Krinova